Yritys

T.J. Pyykkönen Oy edistää maatalouselinkeinon kehittymistä Suomessa.
Tarjoamme koneet ja laitteet mahdollistavat tilojen koon kasvun. Ne antavat apua arkeen, mahdollistavat kellosta riippumattomuuden sekä helpottavat tilan valvontatyötä. T.J. Pyykkönen Oy:n koneilla maataloustyöt kevenevät – terveys säilyy paremmin ja ura voi jatkua pidempään. Tämän lisäksi myös tilojen rekrytointitarve vähenee, mikä tuo suuria säästöjä pitkällä tähtäimellä.

Päämääränämme on helpottaa maaseudun arkea, kehittää maatalouselinkeinoa ja tarjota ratkaisuja, joilla mahdollistettaisiin EU-säädösten mukaisia tilakokoja. Laajassa tuotevalikoimassamme on tarjolla uusien laitteiden ohella myös käytettyjä laitteita ja varaosia. Laajan valikoiman avulla pyrimme löytämään aina toimivan ratkaisun asiakkaan tarpeisiin.

T. J. Pyykkönen Oy työllistää parhaillaan yli kymmenen henkeä, johon lukeutuu asentajia, hitsausalan ammattilaisia, toimistolla konttoristi sekä myyntimies, joka toimii edustajana sekä myynti- ja markkinointitehtävissä, sekä suorittaa tilakäyntejä.

Historia

T. J. Pyykkönen Oy rekisteröitiin vuonna 1984 ja varsinainen toiminta käynnistyi vuotta myöhemmin ensimmäisillä puusiilo-kaupoilla Liminkaan. Vuonna 1988 yrityksen perustaja, Tauno Pyykkönen, valmisti autotallitiloissa ensimmäisen täyttöpurkaimen, joka on vieläkin toiminnassa Sumiaisissa. Parin vuoden sisällä myös puutorni, täyttölietso ja hihnakuljetin tulivat yrityksen tuotevalikoimaan mukaan. Vuonna 1990 toiminnan laajenemisen myötä syntyi tarve uusille 300 m2 tiloille, jotka samana vuonna rakennettiin Kemijärvelle.

Vuonna 1995 mukaan tuli käytetyt, emaloidut terässiilot, noin vuotta myöhemmin purkuvaunu ja 90-luvun lopulla myös ilmatiiviit viljasiilot. Ensimmäiset uudet siilot tulivat valikoimaan mukaan 2000-luvun alussa ja vuonna 2003 yritys ryhtyi välittämään myös kumisia lietealtaita. Seuraava tila laajennus tuli vuonna 2007 kun siirryttiin 3000 m2 tiloihin Pöyliöjärventie 5 Kemijärvellä. Samana vuonna aloitimme Agco Sisu Powerin varavoimakoneiden myynnin sekä Redrock- tuotteiden maahantuonnin ja myynnin. 2010 yritys aloitti maahantuonnin ja myynnin Saksalaisen BVL perheyhtiön kanssa, jonka johdosta olemme toimittaneet ensimmäiset tuotteet Suomalaisille tiloille. Samana vuonna aloitimme myös Saksalaisen Tuchel koneiden maahantuonnin. Yritys valmistaa pienkuormaimia, kuivitukoneita ja harjalaitteita.

Yrityksen omistajan, Tauno Pyykkösen, mukaan yritys on koko toimintansa ajan pyrkinyt tuomaan markkinoille laitteita ja ratkaisuja, jotka toimivat ja kestävät Suomen vaativissa olosuhteissa ympäri vuoden. Ainoana yrityksenä Suomessa se tarjoaa myös säilörehutorneihin kotimaisia koneita tuotevalikoimassaan. T. J. Pyykkösen päämääränä on tarjota auttavia ratkaisuja maito- ja lihatiloille sekä sika- että viljatiloille. Koneet tarjoavat apua, työn määrä ja työn säännöllisyys vähenee kun koneet voivat hoitaa esimerkiksi ruokinnan isäntäperheen sijaan. Työn vähetessä maanviljelijän terveys säilyy pidempään, mikä mahdollistaa uran jatkamisen. Koneet mahdollistavat myös tilojen kasvun ja laajamittaisen kehittämisen.